Mijn eerste keer

Eerste keer - Blog - Refleksjon Integrale Massagepraktijk

De eerste keer, vergeet je nooit!

Wie had dit verwacht? Mijn eerste blog. Mijn eerste blog, hoe kan het anders, gaat over de eerste keer.

Mijn eerste integrale-holistische massage, blijft me altijd bij. Een kijkje naar binnen! “Wat voel je hier?” vraagt mijn masseur. Voelen?

“Ja, wat voelde ik eigenlijk?”

Mijn lijf en mijn leven, het lag nogal gevoelig. Het deed letterlijk overal pijn. Mijn leven bestond uit onderzoeken en hulpverlening. Migraine, fibromyalgie en burn-out ze kwamen allemaal voorbij. Werken lukte niet meer en slapen evenmin. Wat nog goed werkte? Nadenken, dat lukte uitstekend.

Ik heb wat nagedacht in die periode, ik was erg stil en in mezelf gekeerd. Maar vooral boos en gefrustreerd, boos op mezelf en mijn omgeving. De hulpverlening in het revalidatiecentrum bestond uit praten, vooral praten. Praten kan ik als de beste, ik wist handig de moeilijke onderwerpen te omzeilen. Dit voelde veilig, maar ook erg alleen en mijn lichamelijke klachten werden er niet beter van.

Een vriendin, integraal masseur en coach, bood aan om mij te masseren. “Ik verwacht dat mijn massages verlichting geven, voor jouw lichamelijke klachten” zegt ze. “Door te kijken naar de oorzaak” vult ze aan. Ik verwachtte niets, maar massage klonk mij als muziek in de oren.

In eerste instantie was het een domper, het is geen ontspanningsmassage. De massages zijn zelfs behoorlijk pijnlijk. Dan hield ik me groot en stoer, ik kon die pijn prima verdragen en anders lachte ik deze weg.

Dan komt de spiegel, in de vorm van de masseur. Zo ga ik ook met pijnlijke situaties in mijn leven om, ik ga erom heen, verdraag ze, of lach het weg.

Tot mijn verrassing hielpen de massages inderdaad. Door kritisch naar mezelf te kijken, naar mijn gevoelens en mijn lichamelijke klachten. Weer stil te staan bij mezelf, waarom doe ik de dingen op deze manier? De spiegel van de masseur is verhelderend.

Met mij gaat het inmiddels veel beter en heb geleerd om meer voor mezelf te zorgen. Alhoewel….ook ik heb af en toe nog massages nodig.

Ben je benieuwd hoe jij met dingen omgaat?

Bel gerust om een vrijblijvende afspraak te maken!