Begeleiding bij rouw

Refleksjon - Integrale Massagepraktijk - Header - Beeldelement

In mijn praktijk ontmoet ik veel mensen die te maken hebben met verlies, mensen met kleine en grote verliezen, met rauwe rouw en met oude rouw.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met rouw, door bijvoorbeeld het verlies van een geliefde of een ouder, door een scheiding, door ongewenste kinderloosheid of verlies van gezondheid.

Wie jij bent heeft invloed op hoe jij omgaat met verlies.
Hoe heb je bijvoorbeeld geleerd om te gaan met emoties en gevoelens? Durf je om hulp te vragen of doe je het liever alleen? Hoe veerkrachtig ben je? Hoe groot is jouw sociale vangnet? Heb je al eerder verlies of trauma meegemaakt? En omdat we allemaal ons eigen geschiedenis hebben, rouwen we allemaal op onze eigen manier en op onze eigen tijd.

Bij mij kwam rouw al op jonge leeftijd op mijn pad en uit ervaring weet ik hoe het voelt wanneer de wereld om je heen stilstaat en de bodem onder je verdwijnt. Voor mij voelde afscheid nemen en rouwen vooral héél eenzaam, ik hoor vooral nog de stilte die om rouw heen hangt en hoe alléén rouw kan zijn.

Het is zo helend om samen de stilte te doorbreken! Zullen we samen luisteren?

Rouwen met compassie netwerk

Rouwen met compassie netwerk

Refleksjon maakt onderdeel uit van het netwerk Rouwen met Compassie.

‘Jouw benadering creëert instant vertrouwen. Ik kreeg het gevoel dat alles er wel mocht zijn. Het is fijn dat je met zoveel aandacht het gesprek doet, dit maakte voor mij echt veel helder’

Refleksjon - Integrale Massagepraktijk - Polaroid

Het lichaam rouwt mee

Na een verlies rouwt het lichaam mee, het verdriet is voelbaar in het lijf. Je herkent vast wel dat je je ziek kan voelen van verdriet. Het kan ook zijn dat je zo geschrokken bent dat je spieren pijn doen of dat je het contact met je lichaam helemaal kwijt bent. Rouw maakt zo ontzettend moe en vraagt enorm veel van je. Je hoeft dat niet alleen te doen

Mijn begeleiding is  vooral gericht op het contact maken met jouw lijf, door massage en/of lichaamsgerichte oefeningen. Om samen te luisteren naar wat jij nodig hebt, om te luisteren naar de onderliggende emoties en patronen, om weer wat ontspanning en bedding te ervaren in jouw lichaam en om (aan)geraakt te worden.

Ik luister graag naar jouw verhaal dat verteld en gevoeld mag worden, mijn luistervolle aanwezigheid geven hier alle ruimte voor en mijn aanraking geeft steun en verzachting.

Je bent van harte welkom!